Home | Een Sint Bernard puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Sint Bernard puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Sint Bernard mag dan wel een grote hond zijn, hij is natuurlijk ook ooit een kleine pup. Dit ras is ontzettend schattig als hij nog een puppy is, want het is dan net een flufbal. Het hebben van een Sint Bernard puppy is niet alleen leuk, maar het kan ook erg uitdagend zijn. Dat is niet alleen wanneer je de puppy in huis haalt, maar ook daarvoor al.

Waar moet je namelijk allemaal op letten als je een hond koopt? Veel mensen bedenken zich niet dat ze ook hun huis aan moeten passen op het moment dat ze een puppy kopen. Je leest hier alles over het kopen van een Sint Bernard puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Sint Bernard nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw lieve hond!

Spullen kopen

Een kleine puppy heeft veel spulletjes nodig. Ook dingen waar je in eerste instantie misschien niet zo snel aan zou denken, zijn erg belangrijk voor de opvoeding van je pup. Het is handig om deze spullen allemaal al in huis te hebben op het moment dat je de hond mee naar huis neemt. Zo is een nestkleedje bijvoorbeeld erg belangrijk. Dat is een kleedje van de fokker waar je je pup hebt gehaald. De geuren van het nestje zitten aan dit kleedje, waardoor je hondje iets bekends bij zich heeft. Uiteraard heeft je puppy ook een veilige slaapplek nodig.

Dat kan een bench of een mand zijn. In het begin is je pup natuurlijk nog klein, maar vergeet niet dat de Sint Bernard uiteindelijk erg groot wordt. Hij heeft dan niet alleen een grote mand nodig, maar er moet ook genoeg ruimte zijn in huis voor deze mand. Daarnaast is het handig als er in de buurt van zijn slaapplek ook een waterbak staat zodat hij altijd kan drinken als hij dorst heeft.

Andere spullen die je moet kopen wanneer je een puppy in huis haalt, zijn spullen om de hond uit te laten. Denk hierbij aan een tuigje en een lange lijn. Het is het fijnste als de lijn zo’n twee tot drie meter lang is. Je kunt beter een tuigje kopen van een halsband, want een halsband trekt teveel aan de hals en dat is niet fijn voor de pup.

Ook speelgoed is erg belangrijk. Spulletjes om op te kauwen zoals botjes zijn ook fijn om te hebben. Tot slot moet je natuurlijk ook voer hebben. Het best kun je op het begin nog hetzelfde voer geven als dat je pup kreeg bij de fokker. Een verhuizing zorgt namelijk voor veel stress, dus als de pup dan ook nog eens ander voer krijgt, zal hij zich alleen maar minder thuis voelen.

Je woning klaarmaken voor de pup

Niet alleen jij hebt wat voorbereiding nodig voordat je pup komt, maar ook je huis. De kans is groot dat er nu een hoop dingen zijn in je huis waar je pup ziek van kan worden of zichzelf aan kan verwonden. Ook zullen er waarschijnlijk spullen staan waar hij zichzelf verkeerd gedrag mee aan kan leren.

Pas je woning dus aan zodat je puppy hier niet de kans voor krijgt. Wanneer je Sint Bernard eenmaal uit de puberteit is, kun je je huis voor het grootste gedeelte weer terug veranderen naar hoe het eerst was.

Weet je niet zo goed wat je allemaal weg moet halen in huis of wat je moet veranderen? Je kunt dan het beste je woning bekijken vanaf de ooghoogte van je pup. Grote kans dat je dan heel veel andere dingen ziet die je anders niet zou zien. Zo zullen er vast wel wat draden en snoeren zijn waar je pup op kan kauwen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Laat ook geen spullen slingeren, want de kans dat je Sint Bernard ermee vandoor gaat, is groot.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Sint Bernard puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Sint Bernard Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Gevaarlijke spullen

Bescherm of berg alles op in huis wat mogelijk giftig kan zijn voor je hond. Dit zijn niet alleen schoonmaakmiddelen of eten zoals chocolade, maar ook planten. Geef je pup ook geen menseneten, want daar zitten niet de voedingsstoffen in die hij nodig heeft. Een manier om je hond bij bepaalde plekken weg te houden, is door traliehekjes of babyhekjes te gebruiken.

De socialisatie en training

Als je een pup koopt, is het belangrijk dat je direct begint met de socialisatie en de training. Hoe jonger je Sint Bernard is, hoe beter je hem dingen kunt leren. Ook kun je hem op dit moment het beste aan dingen laten wennen zodat hij hier op latere leeftijd minder moeite mee heeft.

Weet je bijvoorbeeld al dat je vaak samen met het openbaar vervoer zal reizen? Dan kun je hem het beste direct mee in de trein of in de bus nemen zodat hij er direct aan kan wennen. Door je pup op jonge leeftijd al veel in contact te laten komen met andere dieren en mensen, zorg je er ook direct voor dat hij op latere leeftijd goed met anderen om kan gaan.

Leer alles over jouw Sint Bernard puppy

Wil je álles weten over jouw Sint Bernard puppy? Bekijk dan ook het Sint Bernard Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een grote hond

Dat de Sint Bernard een grote hond is, weet je vast wel. Veel mensen denken bij het kopen van een pup echter alleen maar aan de fase dat hij nog een puppy is. Hij is dan natuurlijk nog maar erg klein, maar uiteindelijk wordt hij tussen de 65 en de 90 centimeter groot.

Je huis zal misschien wel groot genoeg zijn voor een kleine puppy, maar is het ook groot genoeg voor een grote hond? Hierbij moet je niet alleen denken aan een slapende Sint Bernard, maar hij moet ook genoeg beweegruimte hebben.

Daarnaast eet een grote hond veel en dat kan veel geld kosten. Verder moet je ook genoeg tijd hebben om voor een grote hond als de Sint Bernard te zorgen. Hij heeft namelijk veel beweging nodig en zijn vacht veel verzorging. Door de vacht regelmatig te borstelen en elke dag een flinke wandeling te maken, ben je veel tijd krijgt aan je hond.

Dit doet er allemaal nog niet zo toe als je hondje nog een kleine pup is, maar het is wel belangrijk om hier alvast over na te denken als je de Sint Bernard gaat kopen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Sint Bernard?

Bekijk dan het Sint Bernard Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Sint Bernards. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Sint Bernard wilde weten in één compleet e-book!”

Sint Bernard Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Sint Bernard!

  • Wil je een Sint Bernard kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Sint Bernard zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Sint Bernard trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Sint Bernard de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Sint Bernards en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Sint Bernard Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Sint Bernard Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Sint Bernard Handboek interessant zal vinden.

Welkom Sint Bernard vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!