Home | Een Sint Bernard kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Sint Bernard kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Sint Bernard mag dan wel een grote hond zijn, in het begin is hij natuurlijk ook gewoon een kleine pup. Dit ras is sowieso heel erg schattig maar al helemaal als het nog een klein fluffy balletje is. Het hebben van een Sint Bernard puppy is niet alleen leuk, maar ook erg uitdagend. Dat is niet alleen zo op het moment dat je de puppy op gaat halen, maar ook van tevoren al.

Waar kun je namelijk het beste een puppy kopen? En waar moet je allemaal op letten? Een puppy kun je het beste kopen bij een fokker, maar hoe werkt dat? Je leest hier alles over het kopen van een Sint Bernard puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Sint Bernard nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw lieve hond!

Hoe koop je een Sint Bernard puppy?

Er zijn verschillende manieren waarop je een Sint Bernard puppy kunt kopen. Je zou er op kunnen gokken dat er toevallig net eentje in het asiel zit, maar deze kans is vrij klein. Een Sint Bernard puppy is namelijk veel geld waard en die komt dus echt niet zomaar in het asiel terecht. Je hebt dan ook een grotere kans om een geschikte pup te vinden bij iemand die echt honden fokt.

Dit kan bijvoorbeeld een erkende fokker zijn, maar er zijn ook mensen die via Marktplaats Sint Bernard puppy’s verkopen. Dit zijn de twee meest gebruikte manieren om een puppy te kopen en hebben zo hun eigen voordelen en nadelen.

Een erkende fokker

De beste manier om een puppy te kopen, is om dit te doen via een erkende fokker. Deze persoon is namelijk aangesloten bij een speciale rasvereniging voor Sint Bernards. Deze verenigingen stellen strenge eisen aan hun leden, die dus de honden fokken. Ze moeten regelmatig hun honden laten testen op hun gezondheid zodat ze er zeker van zijn dat er uitsluitend met gezonde honden wordt gefokt. Daarnaast zitten er ook nog specifieke regels aan het fokken van honden verbonden.

Op deze manier weet de rasvereniging namelijk zeker dat de fokkers het welzijn van de dieren voorop zet en dat ze op een goede manier en heel zorgvuldig worden gefokt. Een fokker pluist de stambomen goed uit om er zeker van te zijn dat er niet met honden die ziek zijn wordt gefokt, waardoor jouw Sint Bernard puppy zo gezond mogelijk is.

Let op: Het kopen of adopteren van een Sint Bernard (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Sint Bernard Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Nadeel

Het kopen van je hond bij een erkende fokker heeft ook een aantal nadelen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je nog best wel lang wachten tot je een pup op kunt gaan halen. Fokkers willen namelijk niet dat hun honden overbelast raken door ze steeds zwanger te laten zijn. Dat is niet gezond voor het teefje en daarom heeft de rasvereniging dit ook als regel opgelegd.

Gemiddeld is een teefje maximaal één keer per jaar zwanger. Dit zorgt er voor dat er regelmatig een wachtlijst is bij een erkende fokker. Daarnaast betaal je bij een erkende fokker ook de hoogste prijs voor een puppy als je het vergelijkt met andere opties. Voor een Sint Bernard betaal je soms wel €1500,-. Dat komt ook omdat de fokker ook veel kosten maakt met het fokken.

Zo moet hij zorgen voor een gezondheidsverklaring voor zijn honden en die kosten geld. Bovendien moet hij ook voor de dieren zorgen en het onderhoud is best prijzig. Een fokker zal niet rijk worden met het fokken en zal het vooral doen als hobby.

Marktplaats

Een andere optie is om een Sint Bernard puppy te kopen via Marktplaats. Ook hier verkopen fokkers hun pups, maar het zijn dus geen erkende fokkers. Het grote voordeel van Marktplaats is dat de pups hier vaak goedkoper zijn. Dat komt omdat de fokker niet aan is gesloten bij een rasvereniging. Hij hoeft zich dus ook niet aan de regels te houden.

De prijs van een Sint Bernard puppy via Marktplaats gaat meer richting de €700,-. Dat is natuurlijk een stuk goedkoper dan bij een erkende fokker. Bovendien is het aanbod via Marktplaats vaak ook uitgebreider, waardoor je ook niet lang hoeft te wachten tot je je pup op kunt halen.

Nadelen

Helaas zitten er ook nadelen aan het kopen van een Sint Bernard puppy via Marktplaats. Een grote aanbod klinkt misschien heel fijn voor jou, maar het kan ook zo zijn dat het teefje continu zwanger is. Dat is natuurlijk absoluut niet prettig en gezond voor de hond. Bovendien zijn er op dit platform ook broodfokkers en handelaren actief.

Zij geven niet om de gezondheid van de honden en willen gewoon zoveel mogelijk geld verdienen. Ze laten dan ook honden met aandoeningen een nestje krijgen, waardoor de pups vaak ook ziek zijn of last zullen krijgen van dezelfde aandoeningen. Voordat je het weet heb je een zieke puppy gekocht of heeft hij gedragsproblemen. Je bent dan alsnog veel geld kwijt aan een gedragstherapeut of aan dierenartskosten. Ook kan het gebeuren dat je je Sint Bernard al vroeg in moet laten slapen omdat hij zo ziek is.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Sint Bernard

Overweeg je een Sint Bernard te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Sint Bernard Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hier moet je op letten

Natuurlijk zijn er dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met een goede fokker. Kijk bijvoorbeeld goed naar de advertentie en de tekst die erbij staat. Foute verkopers zetten hier namelijk precies de dingen in die een koper wil lezen: dat de honden gezond zijn en ingeënt zijn en de papieren in orde zijn.

Vraag altijd goed door over het nestje. Een goede fokker doet het fokken namelijk echt voor zijn hobby en hij zal dan ook heel open zijn over zijn manier van fokken. Bovendien is het belangrijk om info te hebben over de ouders van het nestje, want dit zegt veel over hoe jouw hond zal zijn. Mocht de verkoper ontwijkend of geen antwoord geven, is dat geen goed teken.

Verder zal een goede fokker jou ook wat vragen stellen. Hij wil namelijk ook gewoon zeker weten dat zijn hondje op een goede plek terechtkomt. In de meeste gevallen is het geen probleem als je een aantal keer langs komt voordat je je Sint Bernard daadwerkelijk mee naar huis neemt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Sint Bernard?

Bekijk dan het Sint Bernard Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Sint Bernards. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Sint Bernard wilde weten in één compleet e-book!”

Sint Bernard Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Sint Bernard!

  • Wil je een Sint Bernard kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Sint Bernard zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Sint Bernard trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Sint Bernard de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Sint Bernards en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Sint Bernard Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Sint Bernard Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Sint Bernard Handboek interessant zal vinden.

Welkom Sint Bernard vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!