Home | Prijs Sint Bernard: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Sint Bernard: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Sint Bernard koop je niet zomaar even. Het is namelijk niet zo dat je gewoon even een puppy koopt en dat je dan klaar bent. Er zijn waarschijnlijk een hoop dingen waar je nog niet aan had gedacht, maar die je ook nog moet kopen op het moment dat je een pup koopt. Zo betaal je bijvoorbeeld voor elk ras een andere prijs en zijn er ook nog andere kosten die erbij komen kijken.

Daarnaast heb je een Sint Bernard natuurlijk niet voor even, maar hopelijk zo’n tien jaar. Het is daarom belangrijk om er zeker van te zijn dat je ook financieel gezien klaar bent voor deze stap. Hier lees je alles over de prijs van een Sint Bernard puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Sint Bernard nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw lieve hond!

Zoveel betaal je voor een Sint Bernard puppy

Een hond is niet goedkoop en een Sint Bernard dus ook niet. Je betaalt tussen de €700,- en de €1500,- euro voor een puppy van dit ras. Hoe duur de pup precies is, hangt af van verschillende dingen. De grootste factor is de plek waar je hem koopt. Als je je puppy bij een erkende fokker kwijt, zal het bedrag meer richting de €1500,- gaan.

Een erkende fokker is namelijk lid van een rasvereniging en moet zich aan strenge regels houden tijdens het fokken. Ze zorgen ervoor dat de nestjes gezond zijn en kunnen dit ook aantonen met een stamboom, gezondheidsverklaring en paspoort. Het fokken van Sint Bernards kost veel tijd, geld en moeite en om dit te compenseren ligt de prijs van een pup nou eenmaal redelijk hoog.

Een andere optie is om je Sint Bernard puppy te kopen via Marktplaats. Hier betaal je een stuk minder en de prijs zal dan ook meer richting de €700,- gaan. Dat is natuurlijk een groot verschil met de prijs van een erkende fokker en de reden hiervan is dat zij niet aan zitten gesloten bij een officiële rasvereniging. Houd er wel rekening mee dat er ook broodfokkers en handelaren actief zijn op dit platform en dat zij zieke hondjes doorverkopen zodat ze er zelf veel geld aan kunnen verdienen.

Deze kosten komen er ook nog bij

Wanneer je een hond koopt moet je aan niet alleen aan de aanschafkosten denken, maar ook aan de onderhoudskosten. De aanschafkosten gaan wel wat verder dan alleen het kopen van de Sint Bernard puppy. Er zijn namelijk een aantal spullen die je aan moet schaffen, zoals etensbakken, speeltjes, een riem en natuurlijk voer voor je hond.

Deze spullen kun je allemaal kopen bij een dierenspeciaalzaak en kosten in totaal tussen de €50,- en de €100,-. Sommige kosten, zoals voer, blijven natuurlijk terugkomen.

Er wordt vaak geadviseerd om hetzelfde voer te kopen als de fokker heeft. Een Sint Bernard in de groei heeft de juiste voeding nodig om een heupdysplasie, elleboogdysplasie en groeikreupel te voorkomen. Je kunt dus het beste voer kopen dat speciaal is ontwikkeld voor grote hondenrassen.

Bovendien zorgt een verhuizing voor erg veel stress bij de pup en dit kan alleen maar erger worden als hij ook nog eens ineens ander voer krijgt. Een zak puppyvoer van twintig kilo kost rond de €70,-.

Let op: Het kopen of adopteren van een Sint Bernard (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Sint Bernard Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Medische kosten

Om je puppy in te laten enten en om hem te laten registreren, betaal je rond de €50,-. Als je wil voorkomen dat jouw Sint Bernard later ook weer puppy’s krijgt, kun je kiezen voor een castratie of een sterilisatie. De kosten van een sterilisatie zijn ongeveer €350,- en die van een castratie zijn ongeveer €200,-.

Verder is het ook nog verstandig om samen een puppycursus te nemen. Tijdens zo’n cursus krijg je hulp met het aanleren van bepaalde trucjes en commando’s. Hier leert je Sint Bernard onder andere dat hij niet moet blaffen naar vreemde mensen, hoe hij aan de riem mee moet lopen en hoe hij zich moet gedragen. Ook is het erg belangrijk voor de verdere socialisatie van je hond. Een puppy training kost gemiddeld ongeveer €150,-.

Een slaapplek

Daarnaast moet je natuurlijk ook een slaapmand en een bench hebben. Een Sint Bernard puppy is misschien nog wel klein, maar uiteindelijk wordt het wel een grote hond. Het is dan ook belangrijk dat je ook een grote bench hebt waar hij in past. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je Sint Bernard altijd helemaal opgerold in zijn hokje ligt te slapen.

Sterker nog, dat is niet goed voor zijn ontwikkeling. Zorg er dus voor dat hij helemaal uitgestrekt kan liggen. Hiervoor hoef je niet eens per se een bench te hebben, maar een kleed of een groot kussen kan ook al goed zijn.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Sint Bernard

Overweeg je een Sint Bernard te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Sint Bernard Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Lange tijd

Een Sint Bernard heb je natuurlijk niet voor even en er komen ook onderhoudskosten bij kijken. Zo moet je natuurlijk regelmatig voer kopen voor je hond. Hoeveel dat precies is, verschilt per ras. Grote honden eten vanzelfsprekend meer dan kleine honden. Een Sint Bernard is een grote hond en zal hij dus ook veel brokken eten.

Let er wel op dat je hond niet te zwaar wordt. Een Sint Bernard is namelijk gevoelig voor overgewicht, dus geef hem niet te veel eten. Het is bijvoorbeeld wel handig om elke dag de brokken af te wegen zodat je zeker weet dat je niet te veel geeft.

Ook moet je hondenbelasting betalen. Hoeveel dit precies is, hangt af van je gemeente. Gemiddeld kost het €80,- per jaar. Ook moet je minstens een keer per jaar naar de dierenarts voor een check-up. De jaarlijkse inentingen van je Sint Bernard kosten gemiddeld €90,-. Daarnaast krijgt hij dan ook een vlooienbehandeling en wordt hij ontwormd.

Je hond kan natuurlijk ook ziek worden en dan worden de medische kosten ineens een stuk hoger. Wel kun je kiezen om een ziektekostenverzekering voor je hond af te sluiten.

Deze kost gemiddeld tussen de €10,- en de €15,- per maand. Als je op vakantie gaat, moet je je hond natuurlijk op een goede plek achterlaten als hij niet mee op vakantie kan. Je kunt hem achterlaten bij een pension. Het kost zo’n €15,- tot €20,- per dag om je Sint Bernard hier achter te laten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Sint Bernard?

Bekijk dan het Sint Bernard Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Sint Bernards. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Sint Bernard wilde weten in één compleet e-book!”

Sint Bernard Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Sint Bernard!

  • Wil je een Sint Bernard kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Sint Bernard zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Sint Bernard trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Sint Bernard de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Sint Bernards en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Sint Bernard Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Sint Bernard Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Sint Bernard Handboek interessant zal vinden.

Welkom Sint Bernard vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!