Home | Een goede, betrouwbare Sint Bernard fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Sint Bernard fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Eindelijk heb je de beslissing gemaakt: er komt een puppy in huis! Dat is natuurlijk super leuk, want een mini Sint Bernard is nou eenmaal ontzettend schattig. Je hebt waarschijn goed nagedacht over de voor- en nadelen van het ras, of de Sint Bernard goed bij jou past en of je wel aan de behoeftes van een hond kunt voldoen.

Maar heb je ook al nagedacht over waar je de hond gaat kopen? Het beste kun je dit doen bij een fokker. Hierbij moet je echter wel goed opletten, want er zijn ook broodfokkers actief. Hoe weet je nou zeker dat je te maken hebt met een goede fokker?

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Sint Bernard nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw lieve hond!

Wat is een broodfokker?

Voordat we gaan kijken naar hoe je het verschil ziet tussen een goede fokker en een broodfokker, leggen we eerst uit wat een broodfokker precies is. Een broodfokker is een fokker die als doel heeft om zoveel mogelijk geld te verdienen aan de puppies. Met het fokken kijkt hij dus niet naar het welzijn en de gezondheid van de dieren. Hij wil zoveel mogelijk geld verdienen.

Als je een pup bij een broodfokker koopt, dan heb je een grote kans dat je pup last heeft van bepaalde afwijkingen, ziektes en gedragsproblemen. Zulke puppies moeten vaak al snel in worden geslapen, zullen altijd problemen houden of moeten heel veel naar de dierenarts, wat veel kosten met zich meebrengt.

Matige fokkers

Naast broodfokkers heb je ook nog fokkers die simpelweg niet zo goed zijn. Niet per se omdat ze op geld uit zijn, maar gewoon omdat ze het leuk vinden om een keer een nestje te hebben. Vaak hebben deze mensen niet genoeg verstand van honden fokken of van het ras om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier gebeurt.

De mensen zullen wel goede bedoelingen hebben, maar toch kun je beter hier niet je pup halen. Een goede fokker steekt namelijk veel tijd en geld in het fokken. Hij zoekt de juiste ouders uit, doet de nodige gezondheidstesten, zorgt voor een goede socialisatie en heeft veel ervaring waardoor hij ervoor kan zorgen dat de eerste levensfase van de pup goed verloopt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Sint Bernard (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Sint Bernard Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een erkende fokker

Het beste is dus om je Sint Bernard te kopen bij een erkende fokker. Dit is een fokker die aan is gesloten bij een rasvereniging. Hier moet hij ook lidgeld voor betalen. De vereniging houdt toezicht op de manier van fokken. Als dit dus niet op de juiste manier gebeurt, zullen zij ingrijpen. Een fokker moet zich ook aan bepaalde regels houden tijdens het fokken.

Zo mag hij bijvoorbeeld niet te vaak een nestje hebben. Zulke regels zijn om de honden te beschermen. Het is namelijk niet gezond voor een teefje om te vaak zwanger te zijn.

Als je graag een Sint Bernard wil hebben, dan kun je het beste op de website van een rasvereniging kijken. Hier staan namelijk de fokkers vernoemd die aan zitten gesloten bij die vereniging. Ook staat het altijd op de website van de fokker vermeld als zij aan zitten gesloten bij een rasvereniging.

Hier kun je op letten

Weet je niet zeker of je nou te maken hebt met een goede fokker of een broodfokker? Dan zijn er nog altijd een aantal dingen waar je op kunt letten. Zoals hierboven al wordt genoemd, heeft een goede fokker niet altijd een pup op voorraad. Ze hebben maar één keer in de zoveel tijd een nestje en daar is dan meestal ook een wachtlijst voor.

Een broodfokker fokt heel veel pups en kan daardoor bijna altijd wel een puppy verkopen. Dat lijkt misschien handig voor jou, maar dat is dus eigenlijk niet zo. Als je een advertentie ziet waarin staat dat de hondjes oud genoeg zijn om het nestje te verlaten, is dus een rode vlag. Bij een goede fokker zouden alle pups namelijk al gereserveerd zijn.

Hobby

Het fokken van honden is echt een hobby voor een erkende fokker. Hij verdient er dus niet zijn geld mee en het is echt zijn passie. Hij is echt fan van het ras en houdt zich dus ook alleen maar met de Sint Bernard bezig. Een broodfokker zou eerder verschillende rassen fokken. Omdat fokken de passie is van een erkende fokker, zal hij hier ook graag over vertellen.

Hij zal open en eerlijk zijn over zijn manier van fokken en over zijn honden. Stel dus veel vragen als je bij de fokker bent! Als hij ontwijkend of geen antwoord geeft, is dat geen goed teken. Een goede fokker zal jou ook vragen terugstellen. Hij wil namelijk ook wel zeker weten dat zijn geliefde Sint Bernards op de juiste plek terechtkomen.

De pups

De puppy’s zelf zijn natuurlijk ook een goede indicator om te bepalen of de fokker goed is of niet. Een erkende fokker verzorgt zijn hondjes heel goed. Ze hebben dus schoen ogen, oren, neusjes en kontjes. Je kunt hier aan zijn dat de pups gezond zijn en in een schone omgeving leven.

Ook moeten ze allemaal gechipt, geregistreerd, ontwormd en ingeënt zijn en in het bezit van een paspoort. De ouders van het nestje zijn getest op hun gezondheid en de resultaten mag je ook altijd inkijken. Een puppy mag je niet eerder dan zeven weken mee naar huis nemen. Een fokker die zijn puppy’s eerder verkoopt, overtreedt de wet.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Sint Bernard

Overweeg je een Sint Bernard te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Sint Bernard Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De moederhond

De moederhond is ook erg belangrijk. Als het goed is, is deze altijd aanwezig bij het nestje. Geloof dan dus ook niet de smoesjes dat de moederhond tijdelijk afwezig is. Let er ook op of de fokker er niet even een andere willekeurige hond bij haalt en net doet of zij de moeder is. Het is erg belangrijk dat de puppies een goede opvoeding van hun moeder krijgen.

Ook is het geen goed teken als de moeder agressief of angstig gedrag laat zien. De kans is namelijk groot dat zulk gedrag later dan ook terug te zien is bij de puppies. Op de advertentie moeten de ouders van het nestje ook altijd duidelijk te zien zijn.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Sint Bernard?

Bekijk dan het Sint Bernard Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Sint Bernards. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Sint Bernard wilde weten in één compleet e-book!”

Sint Bernard Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Sint Bernard!

  • Wil je een Sint Bernard kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Sint Bernard zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Sint Bernard trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Sint Bernard de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Sint Bernards en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Sint Bernard Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Sint Bernard Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Sint Bernard Handboek interessant zal vinden.

Welkom Sint Bernard vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!