Home | Wie was de grootste Sint Bernard ooit

Wie was de grootste Sint Bernard ooit

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Sint Bernard is een grote hond die tot de dogachtigen behoort. Vroeger was dat ontzettend handig, want hij werd toen voornamelijk ingezet als reddingshond in de Zwitserse Alpen. Hij moest dus door de sneeuw ploeteren om mensen te redden. Daar moet een hond wel groot en sterk voor zijn, anders is dat nog niet zo gemakkelijk.

Naast dat hij heel groot is, is het gelukkig ook nog eens een hele lieve en loyale hond. Dankzij zijn formaat hoort de Sint Bernard bij de grootste hondenrassen ter wereld. Je leest hier alles over de grootste Sint Bernard ooit.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Sint Bernard nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw lieve hond!

De grootte

Als je naar de Sint Bernard kijkt, is zijn formaat waarschijnlijk het eerste dat je opvalt. Een volwassen reu heeft een gemiddelde schofthoogte van tussen de 70 en de 90 centimeter. Teefjes zijn over het algemeen wat kleiner en hebben een gemiddelde schofthoogte van tussen de 65 en de 80 centimeter.

Honden van dit ras zijn erg sterk en gespierd. Ze hebben een brede rug en een krachtige hals waardoor ze een stoere indruk maken. De hals lijkt erg breed door de huidplooien die heel duidelijk te zien zijn. Ook de staart van de Sint Bernard, die omlaag hangt, is breed en krachtig.

Het gewicht

De Sint Bernard is een zware hond. Het gewicht kan erg variëren, maar ligt meestal tussen de 65 en de 120 kilo. Als puppy zijnde is hij natuurlijk nog een stuk lichter en zal het geen probleem zijn om hem op schoot te nemen, maar dat is wel een ander verhaal wanneer hij helemaal volwassen is.

Tevens moet je er rekening mee houden dat een grote hond zoals de Sint Bernard ook veel voeding nodig heeft. Het kan een flinke kostenpost zijn om je hond te voeden.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Sint Bernard wordt ook uitgebreid behandeld in Sint Bernard Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De grootste Sint Bernard ooit

Als we de verhalen mogen geloven, hebben deze honden al vaak records gebroken. Zo werd in 1895 in de New York Times geschreven over een Sint Bernard die maar liefst 2,59 meter lang was. Volgens het verhaal was hij de langste hond die ooit werd gemeten. In het Guinness Book of Records staat zelfs een Sint Bernard uit 1981 uit Amerika die 143 kilo woog.

Deze hond heette Benedictine en houdt nog altijd het wereldrecord voor de zwaarste hond ooit. Hij stootte Zorba van de troon, die toendertijd de zwaarste hond aller tijden was.

De bekendste Sint Bernard

Benedictine mag dan wel de grootste Sint Bernard aller tijden zijn, het is niet de meest bekende hond binnen dit ras. Dat is namelijk Barry en hij leefde vroeger in de Alpen. In de volksmond stond hij bekend als ‘Barry der Menschenretter’. Deze hond heeft namelijk tientallen mensen onder de sneeuw vandaan gehaald. Barry was actief in de Sint-Bernhardpas tot het jaar 1812. Na een kort pensioen overleed hij en werd hij opgezet in Bern. Hij kreeg zelfs een ereplekje in het Natuurhistorisch Museum, waar je hem nog altijd kunt bewonderen.

Barry werd gezien als een viervoetige nationale held en is vanaf dat moment nog altijd het ideaalbeeld waar fokkers van Sint Bernardhonden naar blijven streven. Barry is niet per se groot in formaat, maar wel groot in naam!

Leer alles over jouw lieve Sint Bernard

Wil je álles leren over jouw Sint Bernard? Bekijk dan ook het Sint Bernard Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Grote honden als gezinshond

Door hun grootte kunnen Sint Bernards nogal intimiderend overkomen. Als je hem echter wat beter leert kennen, zul je er al meteen achter komen dat je helemaal niet bang hoeft te zijn van deze lieve honden. Ze zijn namelijk heel zachtaardig. Grote honden staan er zelfs om bekend dat ze een opgewekt karakter hebben en heel loyaal en liefdevol zijn.

Hierdoor zijn ze juist heel geschikt om te hebben als gezinshond. Ze zijn namelijk over het algemeen meer ontspannen dan een kleiner hondenras. De meeste grote honden hebben ook veel beweging nodig op een dag omdat het hele actieve honden zijn. Bij de Sint Bernard valt dat echter best wel mee. Eén of twee korte wandelingen per dag is meestal al genoeg.

Andere factoren waar je rekening mee moet houden, is dat je met een grote hond ook wat vaker naar de dierenarts toe moet. Grote rassen krijgen namelijk al snel last van hun gewrichten. Andere dingen waar je rekening mee moet houden zijn dat ze meer kwijlen, dat je grotere poepzakjes nodig hebt en dat ze over het algemeen korter leven dan kleinere honden.

Voordelen grote hond

Het hebben van een grote hond is niet alleen gewoon heel erg leuk, maar het heeft ook heel veel voordelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld heel goed luisteren. Er wordt dan ook gezegd dat grote honden gemakkelijker zijn om te trainen. Dat komt door hun snelle analysecapaciteit. Ook zijn grote honden zoals de Sint Bernard ook erg aanhankelijk. Ze bouwen ook gemakkelijker een band op met hun baasje.

Een grote hond heeft vaak de neiging om je te beschermen. Dat komt omdat ze vroeger vaak gebruikt werden om mensen, bezittingen of andere dieren te beschermen of in het geval van de Sint Bernard dus om mensen te redden. Dat beschermingsinstinct zit nog steeds in ze. Dit is wel alleen op het moment dat ze dreiging voelen.

Over het algemeen zijn grote honden namelijk veel meer ontspannen dan kleine honden. Tot slot is een grote hond natuurlijk ook gewoon heel leuk omdat het een hele grote knuffelbeer is. Vooral de Sint Bernard met zijn lekker zachte vacht is heerlijk om mee te knuffelen.

Nadelen grote hond

Elk voordeel heeft zijn nadeel en dat is ook zo met honden. Het hebben van een grote hond als de Sint Bernard heeft dus ook wat nadelen. Zo is het bijvoorbeeld duurder om een grote hond te hebben. Ten eerste moet je grotere en meer spullen kopen.

Een Sint Bernard heeft natuurlijk een grotere mand nodig om in te slapen dan een Chihuahua en een grotere mand is ook duurder. Daarnaast heeft hij meer speeltjes nodig. Hij eet ook een stuk meer, dus je zal ook meer voeding moeten kopen. Ook dierenartskosten zijn hoger bij een grote hond.

Dat komt niet alleen omdat ze vaak snel last van hun gewrichten krijgen, maar ook omdat medicijnen en operaties bij grote honden over het algemeen gewoon wat duurder zijn dan bij kleine honden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Sint Bernard?

Bekijk dan het Sint Bernard Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Sint Bernards. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Sint Bernard wilde weten in één compleet e-book!”

Sint Bernard Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Sint Bernard!

  • Wil je een Sint Bernard kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Sint Bernard zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Sint Bernard trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Sint Bernard de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Sint Bernards en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Sint Bernard Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Sint Bernard Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Sint Bernard Handboek interessant zal vinden.

Welkom Sint Bernard vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!