Home | Soorten en kruisingen met de Sint Bernard.. welke mixen zijn er?

Soorten en kruisingen met de Sint Bernard.. welke mixen zijn er?

⏱ Leestijd: 5 minuten

Als je een Sint Bernard wilt kruisen met een ander hondenras dan zal de meest voor de hand liggende keuze een grote hond zijn. Het resultaat zal dan zeker ook een groot type hond zijn waarvoor je beslist aardig wat ruimte in huis en tuin nodig hebt.

De Sint Bernard kan met diverse rassen worden gekruist maar fokkers en de rasvereniging streven er natuurlijk altijd naar om een zoveel mogelijk origineel en raszuivere hond te behouden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Sint Bernard nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw lieve hond!

Lieve, intelligente loebas die van nature vriendelijke en behulpzaam is

De Sint Bernard zelf komt maar in één soort voor want er zijn geen noemenswaardige verschillen tussen de honden van dit ras te vinden. Het zijn allemaal lieve en behulpzame maar vooral grote honden die er graag voor het baasje willen zijn en die nogal eens worden ingezet als hulphond.

De hond is groot en soms een beetje lomp maar daar kan het beest zelf weinig aan doen want dat heeft hij niet eens in de gaten. Door de hond goed op te voeden en daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen, kan dit intelligente ras veel leren waar jij als baasje profijt van hebt maar waar de hond zelf ook belang bij heeft.

Mogelijke kruisingen met een Sint Bernard

De volgende kruisingen met een Sint Bernard komen voor.

  • Sint Bernard X German Sheperd (Duitse Herder)
  • Sint Bernard X Bull Terriër
  • Sint Bernard X Berner Sennen
  • Sint Bernard X Leonberger
  • Sint Bernard X Newfoundlander

Sint Bernard X Duitse Herder

De combinatie van deze twee rassen levert een grote hond op die wel net even wat kleiner zal zijn dan een raszuivere Sint Bernard. De hond kan qua uiterlijk meerdere kleuren hebben waarbij zeker bruin en wit aanwezig zullen zijn, maar mogelijk ook zwart. De vacht zal langharig zijn waardoor deze veel verzorging nodig heeft.

Zorg ervoor dat je dit met regelmaat doet en er de juiste materialen zoals een borstel en hondenshampoo voor in huis hebt. Wen je hond al als pup aan het borstelen zodat dit op latere leeftijd geen problemen oplevert en je er eenvoudig de klitten en vuil uit kunt halen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Sint Bernard (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Sint Bernard Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Behulpzame en zeer loyale hond

Qua karakter zal de kruising tussen beide rassen een hond die zeer intelligent is, wil werken voor zijn baasje en ook erg loyaal is. De hond zal vrij relaxt zijn maar kan, zeker als de Duitse Herder kenmerken erin aanwezig zijn, veel energie hebben en deze ook kwijt moeten kunnen.

Beweging is toch belangrijk dus zorg ervoor dat je kruising deze voldoende krijgt maar overdrijf er niet in en kijk wat je hond nodig heeft. Deze kruising is een lieve loebas die alles voor zijn mensen doet en bijzonder behulpzaam is. Houd er rekening mee dat de Sint Bernard nog wel eens wil kwijlen, puur uit enthousiasme overigens, maar dat geeft natuurlijk wel de nodige troep om op te ruimen.

Sint Bernard X Bull Terriër

Een bijzondere kruising die wel gemaakt wordt maar die je wellicht niet direct zou verwachten is die tussen een Sint Bernard en een Bull Terriër. Deze laatste is natuurlijk vele malen kleiner dan een Sint Bernard dus bij de kruising zal de Sint Bernard de moederhond zijn.

Het resultaat is een hond die kleiner is dan een raszuivere Sint Bernard maar die wel aardig kan kwijlen met wat pech. De kruising is, dankzij de invloed van de Sint Bernard, een lieve hond die graag bij mensen wil zijn en die wel de nodige beweging moet krijgen om zijn energie kwijt te kunnen maar waarin niet hoeft te worden overdreven want zo fanatiek zal de kruising nu waarschijnlijk ook weer niet zijn. De vacht kan zowel kort- als langharig zijn, afhankelijk van welk ras daarbij de overhand heeft.

Sint Bernard X Berner Sennen

Een wat meer voor de hand liggende kruising, zeker als je naar de fysieke kant van de hond kijkt, is die tussen een Sint Bernard en een Berner Sennen. Beide honden zijn van origine Alpenhonden en zijn ook zeker groot te noemen. Voor deze kruising is het dan zeker ook nodig dat je veel ruimte in en om het huis hebt zodat hij daar goed zijn energie kwijt kan maar het vooral ook past als hij aan het spelen of wandelen gaat. De vacht van deze hond zal langharig zijn en heeft veel verzorging nodig.

Houd daar goed rekening mee want je zult deze hond niet alleen veel moeten borstelen maar ook zo nu en dan eens moeten wassen. De vachtkleur zal zeker bruin maar ook wit en zwart bevatten omdat beide ouderrassen dit in zich hebben.

De vacht is dik en de hond kan zich er goed warm mee houden op koude dagen maar zorg er altijd voor dat hij zijn warmte met heet weer goed kwijt kan. Zorg voor voldoende schaduw, beschutting en water en ga niet op het heetst van de dag met je huisdier uit wandelen.

Lieve knuffelhond die slim is en snel leert

De kruising zal een lieve loebas zijn die heel graag in het gezelschap van zijn mensen verblijft. De hond knuffelt graag, zowel met kinderen als volwassenen en zal altijd heel beschermend en loyaal zijn aan de mensen waarbij hij woont. De kruising is een trouwe hond, die helaas waarschijnlijk wel regelmatig kwijlt uit puur enthousiasme, en die niet graag alleen is.

Laat de hond niet te lang alleen en geef deze voldoende aandacht. De hond is intelligent en kan snel dingen leren en oppikken dus begin al op jonge leeftijd met trainen. De hond zal alles voor zijn baasje doen dus dat is alleen maar leuk met spelen en wanneer de hond op cursus gaat. Beweging is goed voor de kruising maar daarin overdrijven is bepaald niet nodig bij deze hond.

Sint Bernard X Leonberger

Een kruising tussen een Sint Bernard en een Leonberger kan niet anders dan een enorme hond opleveren want beide hondenrassen zijn nu eenmaal groot. De hond zal gespierd zijn en kan zeker actief bezig zijn, bij voorkeur samen en voor zijn mensen. De hond is loyaal aan mensen toe, beschermend, rustig en zal niet snel in paniek raken. Voor beide rassen geldt dat ze vaak worden ingezet als hulphond bij reddingsacties dus je kruising zal daar zeker ook voor geschikt zijn.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Sint Bernard

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Sint Bernard? Bekijk dan ook het Sint Bernard Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Langharige hond die veel vachtverzorging nodig heeft

Qua uiterlijk levert de kruising dus een echt grote hond op die veel ruimte nodig heeft, zowel in als buiten het huis. Zorg ervoor dat je hond zich overal makkelijk bewegen kan, speel met hem en zorg voor voldoende beweging. De hond zal intelligent zijn, veel dingen snel oppikken en uitvoeren en het is daarom zeker aan te raden reeds op jonge leeftijd met je kruising pup naar de training te gaan zodat hij daar spelenderwijs veel leert. Daar de hond erg loyaal is aan zijn baasje en er veel voor wil doen, zal de training geen problemen opleveren.

De kruising zal zeker langharig zijn en een goede en zeer regelmatige vachtverzorging nodig hebben. Dit is zeker iets om rekening mee te houden als baasje. De dikke vacht moet vaak geborsteld worden om er klitten en eventueel vervilte plekken uit te halen om zo irritatie en jeuk te voorkomen. De vachtkleur zal, gezien beide ouderrassen, meerdere kleuren hebben zoals bruin, zwart en wit.

Sint Bernard X Newfoundlander

De laatste kruising die we noemen met de Sint Bernard is die met een Newfoundlander. Het zal je niet verbazen maar ook dat is een groot hondenras waardoor het resultaat bepaald niet klein zal zijn. De kruising zal zeker langharig zijn en een goede, regelmatige verzorging nodig hebben.

De kleur zal bruin of zwart met mogelijk een witte bef of andere witte plekken zijn maar de donkere kleuren zullen overheersen. Houd er rekening mee dat de Newfoundlander veel van zwemmen en water houdt dus wellicht vindt je kruising dat ook leuk. Zeker als deze zwemvliezen tussen de tenen heeft zal hij dit gaan doen.

Slimme, loyale en trouwe hond

De hond is groot, heeft veel ruimte nodig en beweging is met mate aan te raden. Teveel hoeft niet maar voldoende is zeker nodig om zijn energie kwijt te kunnen. De hond zal loyaal zijn aan zijn baasje, is vriendelijk en lief tegen mensen en andere dieren en zorgt voor een goede bescherming van zijn mensen.

De kruising zal dermate intelligent zijn dat de hond snel en eenvoudig leert en het zeker aan te raden is deze reeds als puppy mee te nemen naar de training.

Op die manier kan hij ook beter leren omgaan met zijn grootte, waarvan hij zich zelf natuurlijk niet bewust is. In zijn enthousiasme naar mensen toe kan de hond nog wel eens springen en dat is niet altijd even handig bij zo’n groot en zwaar exemplaar. Hoe goedbedoeld ook, leer de hond dat bepaald gedrag niet altijd gewenst is en hij zal dit niet meer doen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Sint Bernard?

Bekijk dan het Sint Bernard Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Sint Bernards. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Sint Bernard wilde weten in één compleet e-book!”

Sint Bernard Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Sint Bernard!

  • Wil je een Sint Bernard kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Sint Bernard zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Sint Bernard trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Sint Bernard de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Sint Bernards en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Sint Bernard Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Sint Bernard Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Sint Bernard Handboek interessant zal vinden.

Welkom Sint Bernard vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!